Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشگاه صنعتی قم درزمینهٔ مدیریت سبز و کاهش مصرف انرژی اقدامات بسیاری را انجام داده است، به‌نوعی که در بین دانشگاه‌های درحال‌توسعه به‌عنوان دانشگاه مروج صنعت سبز شناخته‌شده است.

به گزارش ایسنا، با توجه به اهمیت توجه به محیط‌زیست، طبق اصل ۹۰ قانون اساسی کشور، حفاظت محیط‌زیست که نسل امروز و نسل‌های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته ‌باشند، وظیفه عمومی تلقی می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازاین‌رو فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن‌که با آلودگی محیط‌زیست یا تخریب غیرقابل‌جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است‌.

همچنین در راستای سیاست کلی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مبنی بر ایجاد دانشگاه‌های نسل سوم (مأموریت‌گرا و کارآفرین)، دانشگاه صنعتی قم با بررسی نیازهای فنی و صنعتی استان، شناسایی خلأهای موجود در کشور و با تکیه‌بر پتانسیل‌ها و توانمندی‌های خود، درزمینهٔ توسعه فناوری‌های زیست سازگار مأموریت گرا شده است.

در این خصوص دکتر رضایی‌نور رئیس دانشگاه صنعتی قم ازجمله اقدامات شاخص دانشگاه در حوزه مدیریت سبز را کنترل سیستم‌های حرارتی، برودتی و تهویه مطبوع با هوشمندسازی موتورخانه های دانشگاه ذکر کرد و افزود: بر اساس زمان مصرف، دما به صورت اتوماتیک کم‌وزیاد و در روزهای تعطیل خاموش می‌شود که در مصرف انرژی تا حدود ۴۵ درصد صرفه‌جویی می‌شود.

وی مجتمع سازی سیستم گرمایش و سرمایش با استفاده از دستگاه ایرواشر در دانشکده‌ها را یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در راستای مدیریت سبز دانست و گفت: این دستگاه با توجه به سرمایش و گرمایش (چهارفصلی) با توانایی فیلتر نمودن و پاک‌سازی هوا از آلودگی و افزایش رطوبت تا ۴۰ درصد مصرف انرژی را کاهش می‌دهد.

دکتر رضایی نور به اقدام مهم دانشگاه صنعتی قم درزمینهٔ کنترل تجهیزات اداری و بهره‌گیری از مانیتورهای ال سی دی کم‌مصرف اشاره کرد و گفت: نصب و اجرای سیستم اتوماسیون اداری، انجام مکاتبات به‌صورت الکترونیکی حتی میز خدمت الکترونیکی که به‌تازگی توسط استاندار در دانشگاه افتتاح‌شده است، این دانشگاه را به باشگاه دانشگاه‌های الکترونیکی بدون کاغذ سوق داده است که با تحقق این مهم بیش از ۹۰ درصد استفاده از کاغذ کاهش‌یافته است و مبلغ قابل‌توجهی نیز صرفه‌جویی می‌شود.

وی با اشاره به افزایش مخاطرات زیست‌محیطی، فرهنگ‌سازی در جامعه توسط دانشگاه‌ها را بسیار مهم و ضروری قلمداد کرد و افزود: باید بتوانیم در دانشگاه الگوهای صحیح مصرف انرژی را نهادینه کنیم. در این راستا دانشگاه صنعتی قم بافرهنگ‌سازی مناسب موفق به کسب مقام برتر در ممیزی برق در بین ادارات استان شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی قم با اشاره به اهمیت نقشه‌کشی ساختمان در مدیریت سبز گفت: ضمن نوسازی بخش‌های مهم دانشگاه، تعبیه پن ج ره جهت استفاده از نور طبیعی در طول روز، استفاده از لامپ‌های LED کم‌مصرف به‌جای لامپ‌های SMD ، استفاده از پنجره‌های دوجداره از دیگر اقدامات موفق این دانشگاه درزمینهٔ مدیریت سبز بوده است.

وی با اشاره به کمبود آب تصریح کرد: ایران هم‌اکنون در حال تجربه مشکلات جدی آب است. خشک‌سالی‌های مکرر توأم با برداشت بیش‌ازحد آب‌های سطحی و زیرزمینی از طریق شبکه زیرساخت‌های هیدرولیکی و چاه‌های عمیق، وضعیت آب کشور را به سطح بحرانی رسانده است. در راستای صرفه‌جویی در مصرف آب در دانشگاه صنعتی قم استفاده از شیرهای چشمی، توسعه فضای سبز با آبیاری قطره‌ای، نصب وسایل کاهنده فشار بر شیرهای آب، استفاده از چمن مصنوعی به‌جای چمن طبیعی صورت گرفته است.

دکتر رضایی نور ادامه داد: علاوه بر تفکیک زباله‌های خشک و تر در محل‌های پرتردد در دانشگاه و برگزاری دوره‌های مدیریت پسماند، با توجه به اقلیم گرم و خشک استان قم، طرح آب‌شیرین‌کن‌های خورشیدی مجهز به پمپ خلا، نانوذرات و انرژی زمین‌گرمایی دانشجویان دانشگاه صنعتی قم در مسابقه طرح‌ها و ایده‌های آب، محیط‌زیست و انرژی (آما) پژوهشکده علوم و فناوری انرژی دانشگاه صنعتی شریف از میان ۵۰ طرح مقام دوم را کسب نموده و اقدامات اولیه جهت اجرایی کردن این طرح در دست اقدام است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم ، وی با اشاره به مدیریت سبز و توسعه پایدار از آماده‌سازی چشم‌انداز مدیریت سبز در این دانشگاه خبر داد و افزود: نصب پنل ها و اجرای سیستم آبگرمکن های خورشیدی برای خوابگاه‌ها، نصب توربین‌های بادی ازجمله اقدامات آتی این دانشگاه در استفاده از فناوری‌های پاک و انرژی‌های تجدید پذیر است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی قم مدیریت سبز دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۱۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی

حسن مرادی استاد دانشگاه و کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کشور ما یکی از پر مصرف ترین کشور های دنیا در مصرف گاز است، گفت: ما دومین کشور دارای ذخایر و منابع گازی هستیم اما مصرف انرژی در کشور بسیار بالاست، که آن هم دلایل متعددی دارد.

وی ادامه داد: مهمترین دلیل مصرف بالای گاز در کشور ما به قبل از انقلاب باز می گردد، زمانی که لوله کشی گاز به صورت رایگان انجام شد مردم گمان بردند که گاز نعمتی لایزالی و پایدار است و خبر نداشتند در کشور هایی که لوله کشی گاز وجود دارد با چه سختی این گاز را به مصرف می رسانند بنابراین بر اساس عادت نا مانوس و بدون مطالعه مصرف گاز به شدت افزایش پیدا کرد.

این کارشناس انرژی یادآور شد: یکی از دلایل مهم هدر رفت انرژی در کشور را می توان بخاری های گازی غیر استاندارد عنوان کرد.

وی ادامه داد: بر اساس محاسبه ای که در دولت های یازدهم تا سیزدهم انجام شده است نشان می دهد ۲۵ میلیون بخاری در کشور وجود دارد که اکنون این تعداد بیش از ۲۵ میلیون بخاری است که منجر به هدر رفت گاز می شود.

مرادی با بیان اینکه متاسفانه هیچ مکانیزم صحیحی برای استفاده از بخاری وجود ندارد، یادآور شد: در بسیاری از روستا ها به علت بزرگ بودن خانه های روستایی ۵ تا ۶ بخاری در هر خانه مورد استفاده قرار می گیرد که در این صورت حجم بالایی از گاز مورد استفاده قرار می گیرد و دولت باید برای این موضوع تدبیری در نظر بگیرد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: دولت یازدهم و دوازدهم بنا داشتند طی برنامه هایی با کمک شرکت بهینه سازی سوخت این ۲۰ میلیون بخاری فاقد استاندارد را اصلاح کنند اما متاسفانه جز ۱۰ هزار بخاری نتوانستند بخاری بیشتری تولید کنند زیرا قیمت بالایی داشت و هر کسی قدرت خرید آن را نداشت و حتی این ۱۰ هزار بخاری که با روش جدید ساخته شده اند به آموزش و پرورش هدیه شده است.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر بخاری های غیر استاندارد نانوایی های غیر استاندارد، فلر ها وموتورخانه های غیر استاندارد منجر به هدر رفت و پرتی گاز می شود به همین دلیل باید خود را با آخرین فناوری های روز دنیا تطبیق دهیم تا بتوانیم این ثروت خدا دادی را به صورت بهینه استفاده کنیم.

کد خبر 6093137 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • بی‌تحرکی چه بلایی سر پاها می‌آورد؟
  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • به‌روزرسانی نقشه راه هوشمندسازی شهرداری اصفهان
  • جهان احتمالا با ذراتی پر شده که سریع‌تر از نور حرکت می‌کنند
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • رونمایی از پویش با انرژی در یزد
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی