Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@13:08:41 GMT

توسعه قم با کمک مراکز علمی شتاب می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۵۳۱۷

توسعه قم با کمک مراکز علمی شتاب می‌گیرد

قم روزگار درازی است که به شهر علم و اجتهاد شهرت دارد و بزرگان زیادی در این دیار به درجات بالای علمی درزمینهٔ های مختلف علوم اسلامی دست یافتند اما این موضوع در سال‌های اخیر رنگ و بوی دیگری نیز به خود گرفته و تأسیس مراکز علمی و دانشگاه‌های معتبر در آن،‌ قم را موفق به کسب جایگاه برتر در بسیاری از حوزه‌های علمی و صنعتی، ساخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داشتن این موقعیت علمی برای قم به‌مانند نردبانی است که با استفاده از آن می‌توان به بلندترین قله‌های توسعه و پیشرفت دست یابد و به‌عنوان یک الگو موفق در استفاده از ظرفیت‌های علمی در تصمیم‌گیری‌های اجرایی و اقتصادی معرفی شود؛ در همین رابطه خبرنگار ایرنا به بررسی نظر شماری از مسئولان استان در خصوص ضرورت به‌کارگیری ظرفیت‌های دانشگاهی موجود برای سرعت بخشیدن به روند پیشرفت قم در ساحت‌های مختلف به‌خصوص در بخش‌های اقتصادی، صنعتی و تولیدی پرداخت.

دانشگاه‌ها در تبیین راهکارهای علمی توسعه قم نقش‌آفرین باشند

در همین راستا استاندار قم بر ضرورت نقش‌آفرینی دانشگاه‌ها و مراکز علمی این استان در تبیین راهکارهای علمی و عملی توسعه قم تاکید کرد.

بهرام سرمست ایجاد دفتر ارتباط استانداری با دانشگاه‌ها در مسیر مشارکت نهادهای علمی و پژوهشی استان در توسعه قم را راهگشا دانست .

وی گفت: انتظار از اساتید، پژوهشگران و هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی این است که در مسیر تهیه بسته‌های عملیاتی کارگشا پیشگام باشند.

سرمست ادامه داد: اراده مدیریت استان بر حمایت و توسعه دانشگاه‌ها استوار است.

استاندار قم همچنین بر ضرورت استفاده ازنظرهای صاحب‌نظران در تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در مسائل مختلف تاکید کرد و گفت: مدیران نباید خود را بی‌نیاز از مباحث علمی و کارشناسی بدانند و در ارائه طرح‌های توسعه محور و کلان استان به توجیه علمی و پشتوانه مطالعاتی توجه داشته باشند.

وی با اشاره به اهمیت طرح‌های علمی و پژوهشی گفت: اولویت مسئولان استان حمایت از طرح‌های نوآورانه و پژوهش محور در مراکز علمی و دانشگاهی است.

۹کارگروه ذیل دفتر ارتباط استانداری با دانشگاه‌های قم فعال شد

مدیرکل سیاسی استانداری قم نیز در این رابطه گفت:۹کارگروه ذیل دفتر ارتباط استانداری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی این استان فعال‌شده است.

مرتضی بابایی بیان داشت: به دنبال نشست استاندار قم با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و طرح دغدغه فاصله‌ بین دانشگاه‌ها با جامعه و ضرورت چاره‌اندیشی در این زمینه و همچنین اهتمام جدی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های نخبگان دانشگاهی در امور اجرایی؛ به دستور وی  «دفتر ارتباط استانداری با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی استان » شکل گرفت.

وی افزود: پس از نشست‌های کارشناسی با صاحب‌نظران مختلف و از طرفی مسائل و مشکلات و نیازهای جامعه و همچنین با در نظرگرفتن ظرفیت‌های موجود آموزش عالی استان، ۹کارگروه به‌منظور تلاش و برنامه‌ریزی در جهت کاهش این فاصله طراحی شد.
وی از مهم‌ترین اهداف و مأموریت‌های این دفتر را جلب مشارکت نخبگان استان در فرآیند سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در مسائل استان، ارتقاء توان علمی دانشگاه‌های سطح استان و سوق دادن فعالیت‌های علمی دانشگاه به سمت رفع نیازهای استان، ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاه،ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی بین دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و فناوری و دستگاه‌های دولتی استان درزمینهٔ استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر و ارائه راهکار و انجام تحقیقات کاربردی در جهت حل معضلات و مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی، دانست.
مدیرکل سیاسی استانداری در تبیین سازوکار فعالیت هر کارگروه اظهار داشت: یک دانشگاه و یک دستگاه اجرایی که بیشترین ارتباط و ظرفیت را در موضوع آن کارگروه دارند به‌عنوان محور و مسئول انتخاب‌شده و سایر دانشگاه‌های که رشته‌های تحصیلی مرتبط رادارند و همچنین سایر دستگاه‌های اجرائی مرتبط با موضوع کارگروه ،به‌عنوان عضو انتخاب‌شده و طی نشست‌های مشترک می‌بایست نسبت به اجرای وظایف کارگروه برنامه‌ریزی و اقدامات لازم را به عمل‌آورند.

بابایی اهم وظائف محوله به کارگروه‌ها را زمینه‌سازی به‌منظور اجرائی نمودن آئین‌نامه فرصت مطالعاتی اساتید دانشگاه‌ها در جامعه و صنعت با شناسایی نیازها و اولویت‌ها و همچنین ظرفیت‌های آموزش عالی استان، جهت‌دهی به مقالات علمی- پژوهشی و تحقیقات و پژوهش‌های اعضای هیات علمی به سمت نیازها و مشکلات استان، شناسایی عناوین تحقیقاتی و پژوهشی موردنیاز دستگاه‌های اجرائی استان به‌منظور انتخاب به‌عنوان موضوع پایان‌نامه و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی باهدف کاربردی بودن این دسته از تحقیقات و پژوهش‌ها، آسیب‌شناسی وضعیت استان در موضوع مربوط به کارگروه و ارائه راهکارهای عملیاتی به مدیریت عالی استان به‌صورت مستمر، دانست.

پیوند بین دانشگاه و صنعت در قم تقویت می‌شود

رئیس دانشگاه صنعتی قم نیز با اشاره به تعامل کم‌سابقه شکل‌گرفته بین مراکز علمی و صنعتی استان گفت: با نگاه مثبت و رویکرد علمی که در مدیریت کلان قم شکل‌گرفته از امسال پیوند بین دانشگاه و صنعت به‌صورت جدی تقویت می‌شود.

جلال رضایی افزود: درصورتی‌که واحدهای صنعتی قم نسبت به مشکلات خود در رابطه با حل مساله، عارضه‌یابی دقیقی ارائه دهند برای رفع دغدغه‌های آن‌ها در مراکز علمی آمادگی کامل وجود دارد.

وی همچنین تصریح کرد: برای اجرای دقیق و کامل سیاست کلان رونق تولید نباید صرفاً به مساله تأمین مالی و سرمایه در گردش واحدهای صنعتی توجه شود، کمبود نیروی انسانی متخصص از نیازهای اصلی واحدهای تولیدی است.

وی ادامه داد: عدم توجه به مساله مهم تحقیق و توسعه، مشکلات مربوط به فازهای توسعه‌ای و همچنین بازاریابی صادراتی از نیازهای مهمی بوده که با پیوند بین صنعت و دانشگاه حل می‌شود.

رضایی نور اضافه کرد: فرسودگی ماشین‌آلات خط تولید و عقب‌ماندگی از فنّاوری‌های روز دنیا نیز از معضلات مهم صنعت استان بوده که با تقویت پیوند بین علم و صنعت قابل‌کنترل است.

وی، اهمیت بازارشناسی درست در سطح بازارهای هدف را مورداشاره قرارداد و گفت: شرکت‌های تولیدی که از ثمره پژوهش علمی استفاده نکنند و نتوانند به مرحله نوآوری و ایده پردازی متناسب با تقاضاهای جدید برسند به وضعیت ایستایی و رکود دچار می‌شوند.

قرارداد ۲۰ طرح میان دانشگاه‌ها و صنعت قم به امضا رسید

همچنین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم،‌ تعامل شکل‌گرفته میان مراکز علمی و صنعتی استان را کم‌نظیر دانست و گفت: قرارداد ۲۰ طرح موردنیاز صنعت استان میان دانشگاه‌های مادر قم و واحدهای صنعتی به امضا رسیده است.

محمود سیجانی بابیان اینکه آسیب‌شناسی برخی صنایع استان توسط دانشگاه‌های استان در حال مطالعه است افزود: قراردادهای امضاشده در حوزه پلاستیک، کفش و دمپایی و سنگ به‌منظور آسیب‌شناسی،‌ ارائه راهکارهای علمی برای ارتقای بهره‌وری و همچنین تلاش برای داخلی سازی برخی تجهیزات موردنیاز این صنایع است.

وی ادامه داد: وجود ۳۱ دانشگاه و مرکز آموزش عالی، ۱۵۰ واحد دارای مجوز از پاک علم و فناوری،‌ ظرفیت علمی ۷۰ هزار دانشجو و همچنین فعالیت ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی ازجمله ظرفیت‌های مهم است که می‌توان از آن برای ارتقای سطح همکاری صنعت و دانشگاه استفاده کرد.

سیجانی، یکی از اولویت‌های اساسی استان را حمایت از واحدهای صنعتی دانش‌بنیان دانست و ادامه داد: صنایع دانش‌بنیان صنایعی است که از فناوری‌های پیشرفته و به‌روز، مبتنی بر اصول علمی استفاده کرده و یا اینکه ۲۵ درصد از نیروهای آن واحد را متخصصان دانشگاهی شامل شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، حرکت به سمت دانش‌بنیان کردن صنایع را حرکتی ضروری و غیرقابل‌اجتناب دانست و اظهار داشت: نهضت داخلی سازی به‌عنوان یکی از اولویت‌های وزارت صمت در دستور کار است و در این زمینه نیز نیازهای صنایع استان شناسایی و این نیازها و کمبودها به دانشگاه‌ها و واحدهای دانش‌بنیان ارائه‌شده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم با اشاره به اجرای مرحله نخست طرح تاپ باهدف استفاده از توانمندی‌های نیروهای نخبه دانشگاهی، در حوزه صنعت استان گفت: در این طرح تلاش می‌شود سطح بهره‌وری صنایع استان با استفاده از ظرفیت نیروهای دانشگاهی و تحقیقات علمی افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه طرح تاپ درسه بخش اجرا می‌شود، افزود: افراد نخبه مشمول خدمت سربازی که تمایل دارند دوران خدمت سربازی خود را در بنگاه‌های اقتصادی بگذرانند، دانشجویانی که تمایل دارند پایان‌نامه‌های خود را به‌صورت مساله محور انجام دهند و اساتید دانشگاه‌ها که علاقه دارند در بنگاه‌های اقتصادی با انجام طرح‌های تحقیقاتی فعالیت کنند، ازجمله بخش‌های موردتوجه در این طرح هستند.

سالانه بیش از سه هزار و ۵۰۰ پایان‌نامه و رساله در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی قم تدوین می‌شود.بیش از ۷۰ هزار دانشجو در ۳۱ دانشگاه و مراکز آموزش عالی استان قم مشغول فراگیری علم و دانش هستند.

۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می‌کنند.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم توسعه اقتصادی صنعت دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سیدمحمدمهدی صافی با اشاره به تحول در رویکرد آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: رویداد بزرگ صدرا (صنعت، دانشگاه، راه اشتغال) در راستای اجرای سیاست‌های کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر ایجاد تحول در نظام آموزش و ارتقای کیفیت آموزشی و مهارتی دانشجویان در دانشگاه آزاد دزفول آغاز به کار کرد.

وی با اشاره به استقبال بالای واحد‌های صنعتی برای مشارکت در این رویداد ادامه داد: ۳۱ شرکت صنعتی شمال خوزستان برای پذیرش یک هزار دانشجو در قالب کارآموزی طرح پویش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول اعلام آمادگی کرده‌اند و در نمایشگاه صدرای این دانشگاه حضور دارند.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول گفت: یادگیری نکات عملی و تجربی در محیط کار، ارتقای سطح مهارتی و کارآمادگی دانشجویان، افزایش اعتماد به نفس، کسب تجربه و ایجاد سابقه کاری مرتبط با رشته تحصیلی و فراهم شدن فرصت استخدام پس از فارغ‌التحصیلی از مزایای کارآموزی طرح پویش است.

وی افزود: گسترش و اجرای بهینه طرح پویش (اشتغال همزمان با تحصیل)، معرفی دانش آموختگان دانشگاه به بنگاه‌های اقتصادی، ایجاد فرصت اشتغال و مهارت آموزی دانشجویان در بنگاه‌های اقتصادی و همچنین استفاده از خبرگان صنعت و خدمات به عنوان مدرسان مهارتی در دانشگاه از اهداف برگزاری این رویداد است.

صافی با بیان اینکه رویداد صدرا فرصت مناسبی برای صنعت به منظور جذب و استفاده از دانشجویان علاقه‌مند و جویای کار فراهم می‌کند، گفت: حضور دانشجو در محیط کار در حین تحصیل و تجربه عملی دانش و مهارت‌هایی که در دانشگاه کسب کرده است نقش تعیین کننده‌ای در اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی دارد.

وی تغییر ذائقه اجتماعی در انتخاب رشته‌های دانشگاهی را از دیگر اهداف برگزاری این رویداد دانست و افزود: رویداد صدرا و آشنایی جوانان به ظرفیت‌های شغلی صنایع و بنگاه‌های کارآفرین موجود نقش تعیین کننده‌ای در ذائقه سازی و هدایت جوانان به سمت رشته‌های کاربردی مورد نیاز صنعت دارد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی دزفول بیان کرد: انعقاد تفاهم‌نامه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری میان دانشگاه و صنایع و فراهم کردن فرصت حضور اساتید و دانشجویان در صنعت به منظور شناسایی و حل مشکلات و مسائل مبتلا به واحد‌های صنعتی از دیگر دستاورد‌های مهم رویداد صدرا است.

۵۰ واحد صنعتی و صاحبان کسب و کار برای شرکت در رویداد بزرگ صدرا اعلام آمادگی کردند که از این تعداد ۳۱ واحد صنعتی، کارآفرین و فعال در بخش کسب و کار در نمایشگاه این رویداد ظرفیت‌ها و نیاز‌های خود را ارایه کردند.

رویداد صدرا مخفف «صنعت، دانشگاه و راه اشتغال» است که با مشارکت دانشگاه‌ها، شرکت‌های مختلف فناور و مراکز رشد و شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و صنعتی به منظور ایجاد ارتباط میان دانشگاه، صعت و اشتغال برگزار می‌شود.

برگزاری نمایشگاه و رویداد صدرا زمینه‌ساز حضور دانشجویان در طرح پویش یا همان اشتغال همزمان با تحصیل برای دانشجویان است. برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه‌های توانسته است زمینه اشتغال بسیاری از دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی را در سراسر کشور فراهم کند

فعالیت این نمایشگاه که از دهم اردیبهشت ماه آغاز شده تا دوازدهم اردیبهشت ماه میزبان دانشجویان این واحد است. علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۹ تا ۱۴ با حضور در این نمایشگاه ضمن آشنایی با ظرفیت‌ها و نیاز‌های واحد‌های صنعتی، تولیدی و کارآفرین امکان فعالیت در این واحد‌ها به عنوان کارورز را دارند.

دیگر خبرها

  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • آسفالت معابر کرمان شتاب می‌گیرد/ آغاز به کار طرح «جهاد آسفالت»
  • برگزاری رویداد صدرا با حضور ۲۵ شرکت صنعتی در دانشگاه آزاد همدان
  • حمایت‌های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌گیرد
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول